Zih Kata, partner, vezető koordináló építész

Zih Kata

partner, vezető koordináló építész

2008-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd a környezettudatos és fenntartható építészet területén LEED akkreditált szakértői minősítést szerzett 2009-ben.

Kata 2012 óta a BORD Stúdió kollégája, 2018 óta tulajdonostársként a stratégiai döntéshozatalban is részt vesz. Többek között olyan épületek születését kísérte végig, mint a Nagyerdei Stadion és az Új Hidegkuti Nándor Stadion. Kommunikációs képességei, jó helyzetfelismerő és gyors döntéshozó képessége kiváló vezetővé teszik. Vezetői feladatai közé tartozik a projektek előkészítése, a szakági kapcsolattartás, a belső munkafolyamatok ellenőrzése és Kata felel az irodai munkakörnyezet fejlesztésért is.

Utazni már diákként is szeretett: középiskolai évei közül egyet az Amerikai Egyesült Államokban töltött cserediákként, építészhallgatóként pedig ösztöndíjjal hat hónapot tanult a Lille-i egyetemen. Empatikus képességeit irodai munkája során és otthon is kamatoztatja egy örökmozgó bullterrier büszke gazdájaként.