Stúdió

Rólunk

A BORD Építész Stúdió 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy időtálló karakterrel rendelkező, inspiratív helyeket hozzon létre. Stúdiónk budapesti székhelye mellett Debrecenben és Zürichben is működtet irodát és közel 40 mérnököt foglalkoztat. Irodánk különböző léptékű és funkciójú beruházások építészeti tervezésével foglalkozik, valamint a környezettudatos és fenntartható tervezés jegyében saját épületgépész és tájtervező műteremmel is rendelkezik. Így projektjeink számára teljes körű design és mérnöki hátteret nyújtunk a programalkotástól a tervezési folyamatokon át a megvalósulás fázisáig.

Feladatunknak tekintjük, hogy megbízóink álmait a legmagasabb építészeti színvonalon, egyedi karakterű épületekben keltsük életre.

Büszkék vagyunk rá, hogy munkáinkat intelligens és kreatív építészeti válaszokként tartják számon. Nemzetközi elismerésben részesült projektjeink a Nagyerdei Stadion épülete, a Nagyerdei Park rehabilitációja, a Korda Filmpark látogatóközpontja, a mádi Holdvölgy és az Etyeki Kúria Borászat épületei. Frissen átadott munkáink között olyan sikeres projektek szerepelnek, mint a Forest Offices, a Debreceni Nemzetközi Iskola és a Strandfürdő. Aktuális projektjeink között pedig megemlítenénk a pesti Duna-parton épülő Allure Residence lakóparkot, a rátkai Sauska borászatot valamint a Nemzeti Korcsolyázó Központot.

Filozófiánk

Tudjuk, hogy a legjobb épületek mindig a megbízóinkkal való őszinte és nyitott kommunikáción alapuló együttműködésből születnek. A projekt sikere érdekében gyakran már a programalkotás fázisában bekapcsolódunk a munkába. A tervezést mindig a környezet és a lehetőségek körültekintő elemzésével kezdjük. Fontos számunkra, hogy épületeink illeszkedjenek természetes környezetükbe, tiszteljék a múlt emlékeit, ugyanakkor kortárs alkotásként jelenjenek meg. Minden helyszín és tervezési program egyedi, ezért minden általunk készített építészeti válasz egyszeri és megismételhetetlen.

 

Nem követünk semmilyen stílust, mert a valódi karakter időtlen.

 A hely meglévő értékeiből táplálkozva erős, egyedi karaktert adunk épületeink számára. Minden projektet egy történet köré építünk fel. Ez a történet inspirálja az építészeti koncepciót, amely vezérfonalként kíséri végig munkánkat és ruházza fel egyéniséggel épületeinket.

Olyan különleges helyet teremtünk, ahol jó lenni, mely környezet megnyugtat, feltölt és alkotásra ösztönöz.

A természetben rejlő erő lelki és fizikai jólétünk alapja. Ezért munkánk során nem hozunk létre éles határvonalat külső és belső terek között. A táj és az épület egy kompozíciót alkot. A környezet így természetes módon válik életünk részévé, harmonikus légkört teremtve körülöttünk.

A különböző arányokkal rendelkező terek eltérő hangulatot teremtenek. Ebből kiindulva gyakran tervezünk olyan térsorokat, ahol jelentősen eltérő léptékű tereket és tömegeket sorolunk egymás után. Így munkáinkat izgalmas, ritmikus térkapcsolatok és dinamikus megjelenés jellemzi.

A belső terek kialakításakor a természetes fényt, mint negyedik dimenziót használjuk. A természetes fényfoltok megfelelő használata által izgalmas átlátások és tükröződések hozhatók létre. Segítségével irányíthatjuk a figyelmet, érzelmeket ébreszthetünk, és pezsgő, vagy akár intim, meditatív tereket is teremthetünk.

Célunk, hogy épületeink friss, modern, ugyanakkor elegáns és maradandó alkotások legyenek, hogy értéket hagyjunk örökül a jövő generációi számára.

Az építészet egyik legfontosabb feladata közösségépítő szerepében rejlik. Ezért fontos számunkra, hogy az általunk tervezett helyek építsék az emberi kapcsolatokat, párbeszédet kezdeményezzenek, elősegítve ezzel egy egymást elfogadni képes, segítőkész társadalom alakulását.

Épületgépész stúdiónk

Stúdiónk a tervezési folyamat épületgépészeti igényeinek házon belüli, minőségi kiszolgálására 2012 év végén létrehozott egy épületgépész műtermet. Az évek alatt az épületgépész csapat létszáma a beérkező projektek mennyiségével egyenesen arányosan emelkedett, míg 2019-ben megalakult a BORD Épületgépész Stúdió Kft. Hollókövi Zoltán vezetésével. A munkafolyamatokat nagyban megkönnyíti, hogy az Épületgépész Stúdió a budapesti építész csapattal egy helyen végzi munkáját.

Épületgépész stúdiónk első és egyben egyik legemlékezetesebb munkája a Debreceni Nagyerdei Stadion gépészeti tervezése volt, amellyel Hollókövi Zoltán elnyerte a 2014-es év Épületgépész Tervpályázatának díját. Ezt a projektet számos új, építészeti elismerésen túl gépészeti tervezés szempontjából is sikeres épület követte, például:

A BORD Épületgépész Stúdió feladatai közé tartozik az épületek fűtési, hűtési, légtechnikai, gázellátó, vízellátó, és szennyvízelvezető rendszereinek megtervezése a koncepciótól a kivitelezési terv fázisig.

Gépész csapatunk alapelve, hogy az építészeti koncepcióval harmonizáló gépészeti megoldásokat tervezzenek. Kiemelt figyelmet fordítanak továbbá arra, hogy a megrendelő részéről leggazdaságosabban megépíthető, üzemeltethető, és az energetikai előírásoknak megfelelő, vagy annál is több megújuló energiát felhasználó épületgépészeti, fűtési, hűtési, és légtechnikai rendszereket hozzanak létre. Az épületgépészeti koncepció magas minőségű kiviteli tervbe történő átdolgozása is feladatuk, amelyeknél az évek során előtérbe került a 3D-s tervezés, amely a gépészek mellett nagyban segíti az építészek, és a többi társtervező valamint nem utolsó sorban a kivitelező munkáját is.

Elérhetőség:

Telefonszám: +36 20 283 7999
E-mail: admin@bordstudio.hu
Facebook: https://www.facebook.com/BordStudioGepeszet

Csapatunk

A munkáink egyedi hangulatát megalkotó tervező, irodánk alapítója és vezető tervezője, Bordás Péter építész. A stratégiai döntésekről a BORD vezetősége dönt - Bordás Péter, Benke Róbert, Hindy Dorottya, Kracker Csilla, Lente-Papp Linda, Lente Artúr, Mezey Tamás, Pém Ildikó, Tolvaj Tamás, Vágvölgyi É. Eszter, és Zih Kata.

Stúdiónkban a jól szervezett, precíz munkáért lendületes és kreatív építészekből, valamint tapasztalt mérnökökből álló csapat felel. Hiszünk a választás és a lehetőség erejében, lelkesítjük és támogatjuk kollégáinkat, hogy a számukra legelőnyösebb területen tudjanak kiteljesedni.

Megjelenések