Büszkék vagyunk rá, hogy stúdiónk vezető tervezője Ybl Miklós-díjat kapott, amely az egyik legnagyobb szakmai kitüntetés. Az elismerést az elmúlt tizenöt év kimagasló, egyéni önállóan tervezett építészeti alkotói tevékenységéért kapta. Az ünnepélyes díjátadó a 2023. december 16-án, a Pesti Vigadó Dísztermében volt.

Idézet a laudációból:

„Bordás Péter a BORD Építész Stúdió vezető tervezőjeként arra törekszik, hogy olyan különleges helyeket teremtsen, ahol jó lenni, mely környezet megnyugtat, feltölt és alkotásra ösztönöz. Kreatív koncepciói megoldást nyújtanak a tágabb városszövet, és a helyszín közvetlen környezetének problémáira egyaránt. Projektjeit gyakran egy történet köré építi fel, amely különleges karakterrel ruházza fel épületeit.

Megépült munkái közül kiemelkednek az Etyeki Kúria borászat, a Lónyay-Hatvany Villa újjáépítése a Budai Várban, a mádi Sauska borászat, Debreceni munkái közül a Nagyerdei Stadion, a Nemzetközi Iskola, az Innovációs Központ és az Aquaticum Standfürdő.

2017-ben jelentős kezdeményezést tett az építészeti közösség felé, a DECODE Díj megalapításával. A díj az alkotói folyamat jelentőségét kiemelendő olyan értékes építészeti és művészeti alkotásokat tűnteti ki, amelyek hátterében izgalmas gondolatok és inspirációk rejlenek. A DECODE célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatal kortárs építészek és művészek munkáira, és kapcsolatot kezdeményez alkotó és szemlélő között.”