Vágvölgyi É. Eszter

partner, senior építész

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 2014-ben. Az építészet, a társadalom és a környezet kapcsolata foglalkoztatják, valamint a különleges lakóhelyek és életmódok. Ösztöndíjjal fél évet töltött Lisszabonban, meghatározó élménye, hogy hallgatóként részt vett a Pannonhalmi Apátság területén megvalósult erdei zarándokkápolna építésében. Konzulensként lakóépülettervezést oktat a Műegyetemen.

A BORD Stúdióban 2014 szeptemberében kezdte meg a munkát. Kiváló szervező, kreatív építész, projektjeit a koncepciótervtől a kiviteli fázisig vezeti. Meghatározó szerepet játszott az Új Hidegkuti Nándor Stadion épületének tervezésében, illetve a Forest Offices irodaház projektvezetőjeként. Jó kritikus, ezért tervpályázatok csapatának állandó tagja, részt vett a Nemzeti Korcsolyázó Központ pályázati anyagának készítésében is. 2022 óta stúdiónk tulajdonostársa, a tervezői szoftverek használatának protokollját felügyeli és alakítja.

Eszter számára a mai napig fontos győri származása, de otthon érzi magát a Balaton-felvidéken is, ahol a gasztronómia, és a helyi életbe való bekapcsolódás jelenti számára a pihenést.