Az egyik legnagyobb múltú sportág, a futball mellett hamarosan az egyik legfiatalabb, az e-sport is jelen lesz az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában. Az épület fejlesztési területei lassan beépülnek, a legfrekventáltabb területen a BORD által tervezett e-sport aréna kivitelezése elkezdődött.

Az aréna a szintén a BORD-tervezte Új Hidegkuti Nándor Stadion Hungária körút felőli sarkánál kapott helyet. A 200 fős e-aréna mellett a szakosztály klubhelyisége, fogadótér, két gyakorlóterem és kontrollhelyiség valósul meg. Az aréna technikai rendszere nagyobb rendezvények esetén flexibilisen bővíthető, képes a legmodernebb eszközök befogadására.

Az e-sport az elmúlt években polgárjogot nyert a hagyományos sportok között, a legjobb játékosok ugyanúgy profik, mint például a focisták, és számos szakágban versenyeznek komoly pénzdíjakért.

A globális e-sport-piac mérete tavaly megközelítette a kétmilliárd dollárt, de a fejlődés idehaza is látványos: több tradicionális klub alapított már e-sport szakosztályt, köztük elsőként az MTK.