Bordás Péter, ügyvezető, tulajdonos, felelős tervező

Bordás Péter

tulajdonos, ügyvezető, építész vezető tervező

Péter a BORD alapítója és vezetője. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán végezte. Nagy tapasztalata van kiemelten komplex feladatok kreatív megoldásában. Számos hazai és nemzetközi tervpályázaton nyert elismerést. Munkáit az egyetemes magyar kortárs építészet meghatározó alkotásai között tartják számon.

2012-ben, a Backstage Architecture, a Korda Filmpark látogatóközpontjának épületével, 57 ország legígéretesebb fiatal építészei közé választotta. 2014-ben a Nagyerdei Stadion épületéért Csonka Pál emlékéremmel tüntették ki, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) pedig Építőipari Menedzsment Mesterdíjjal ismerte el kiemelkedő szerepét a projekt sikerében.

Kiemelten fontos számára a természet védelme és az épített környezet minősége. Hisz abban, hogy a harmonikus környezet megnyugtat, alkotásra ösztönöz, valamint segíti az emberi kapcsolatok alakulását és jelentősen hozzájárul egy önmagért és a világért felelős emberi közösség alakulásához.

Kedveli az extrém kihívásokat, fiatalon BMX-versenyző volt. Azóta is szeret sportolni, kerékpározik, snowboardozik és vitorlázik. Tiszteli a természetet, mely megnyugtatja és inspirálja. Hobbija a festés.