A Magyar Építész Kamara felkérte stúdiónk vezető tervezőjét, hogy ossza meg ádventi üzenetét az intézmény közösségi oldalán. Péter gondolatai itt is olvashatók.

A karácsony a meghittség ideje, és egyben az az időszak is, amikor otthonunk terei és funkciói igazán életre kelnek. Ebben a különleges időszakban több időt töltünk saját otthonunk kényelmében, emlékeket teremtünk szeretteinkkel és megbecsüljük környezetünk komfortját. Építészként mindig is hittem abban, hogy otthonunk több mint egyszerű építmény; személyiségünk és érzelmeink tükörképe. Karácsonykor ez az érzés még mélyebbé válik. Otthonunk ismerős zugai a nevetés, a mesélés és a hagyományok megosztásának központjává válnak. Bár a szakmai életemben törekszem a következetes koncepció alkotásra, mégis van egy másik oldalam, ami a karácsonyi időszakban jelenik meg. Engedjétek meg, hogy bevalljam: igen, néha még egy építész is megengedheti magának a giccset! Az otthonom díszítése fényekkel mindig óriási örömet okoz nekem. Házunkat úgy terveztük, hogy a kert a földszinti közös családi élettér meghatározó része. A növények fajtái, a levelek színei, a fák törzsének erezete, a gyep zöldje, az épített és természetes elemek háromdimenziós kompozíciója mind fontos alkotóelemei a belső térnek. A karácsonyi időszakban ezt a kertet öltöztetem fényruhába, mindig más koncepcióval. A csillogó fények és az ünnepi hangulat, olyan melegséget és boldogságot sugároznak a belső terekben, amelyek számunkra hozzá tartoznak a karácsonyi időszakhoz.

Éljünk a lehetőséggel, hogy olyan menedéket teremtsünk, amely magában foglalja a karácsony szellemét és ahol az évszak varázsa megtalálja a helyét. Legyen szó bonyolult díszítésről vagy a szeretet egyszerű gesztusairól, ne feledjük, hogy az általunk kialakított terek és a bennük létrehozott emlékek azok, amelyek igazán életre keltik otthonunkat ebben a különleges időszakban.

Áldott és örömteli karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek, tele az otthon szépségével és melegségével.