A hétvégén a mádi Sauska borászat bárjának megnyitóján voltunk. Az épület stúdiónk egyik leghosszabb és legizgalmasabb projektje volt.

A tervezést 2014-ben kezdtük meg, aminek immár 9 éve. A kezdeti koncepcionális szakasz legnagyobb kérdése az volt, hogy milyen épületet lehet tervezni egy hegy tetejére. Semmiképp se nézzen úgy ki, mint egy várszerű “indián fejdísz”, sokkal inkább tájba illő legyen. A beruházás méretei miatt egyértelmű volt, hogy az üzemi területek a talajszint alá kerülnek majd, a felszín felett pedig csak szoborszerű, finom tömegek jelenhetnek meg, amik illeszkednek a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék dombos, szőlővel borított látképébe. A koncepció humoros prezentálására jött létre a Padi-manó kedves figurája, amely a hegynek egy kézbe vehető méretű, textilből készült modellje. Az ötletet a megbízó nagyra értékelte és csak ennyit válaszolt: “Ez annyira őrülten hangzik, hogy meg kell csinálni!” Így indult a tervezés.

Az idei szürettel megkezdte működését a borászat üzemi része és az épület is elkészült. A közvetlen környezet rendezése, a felvezető promenád burkolata, a kert és a parkolók kialakítása azonban még kivitelezés alatt, így a teljes komplexum hivatalos megnyitója tavaszra várható.