A Debreceni Nemzetközi Repülőtér logisztikai központjának területén található ’Shell&Core’ szintű Office Bay irodaház munkálatai 2021 első negyedévében kezdődtek meg, melyek a tervek szerint idén nyáron fejeződnek be. A megbízás egy C kategóriás, megjelenésében egyedi épület létrehozására szólt. A koncepció része volt egy olyan épület megálmodása, mely a reptérre vezető út végpontjában egyfajta jelként tűnik majd fel az érkezők számára.

Az egyediségét az alapszerkesztésével igyekeztünk biztosítani: a raszter elforgatásával kialakult egy olyan háromszög háló-szerű struktúra, ami az alapformát dinamikussá tette, mégis rendszerében racionális és gazdaságos maradt, így kiszolgálva a funkciót. A kialakított formát a repülés dinamizmusa inspirálta és a racionális műszaki megoldások mentén rendeződött kompakt egésszé: tömege izgalmas módon több irányba is kommunikál, a hozzá simuló zöld, növényekkel befuttatott lankák pedig tovább erősítik azt. A tartószerkezeti merevítés egy részét egy térben álló acél szerkezet adja, amely egyben a belső tér egyik meghatározó eleme is. A megfelelő megvilágítás érdekében a homlokzaton szalagablak fut körbe, melyek előtt motoros árnyékolók kaptak helyet, ezzel tovább biztosítva az ideális munkakörülmények megteremtését.

A földszint + 4 szintből álló épület közönségforgalmi, bérleményi, illetve üzemeltetési területeknek ad majd helyet. Az épület egyik oldalról egy meglévő logisztikai csarnokhoz kapcsolódik tűzfallal, míg a többi oldaláról utak és közterületek határolják. Összességében egy olyan épület jött létre, melyben az alap eszközkészlet újragondolásával a tartószerkezet kiadta az épület koncepcióját, kiszolgálva a funkcionalitást és szem előtt tartva a gazdaságosságot.