Két fős csapattal szeretnénk pályázni Vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában, ehhez kapcsolódóan az lenne a kérdésünk, hogy csak akkor pályázhatunk, ha mindketten 35 év alattiak vagyunk?

Minden 18. életévet már betöltött, de 36. életévet még be nem töltött személy részt vehet a pályázaton, csoportban vagy egyénileg.

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e lehetőség külföldi egyetemen tanuló magyar diákként is részt venni a pályázaton.

A kiírás alapján pályázhat minden, magyar és/vagy külföldi felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folytató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy vizuális és alkalmazott művész (designer, képző-, ipar-, új média-, video- és fotóművész)

Pályázhat idén újra olyan személy, aki korábbi években már nyert?

A pályázat kiírója nem zárja ki a korábbi években díjazott pályázókat, de kiköti, hogy már korábbi években nyertes pályaművel újra nem indulhat.

Érdeklődnék, hogy a kiírt a pályázatukban megjelölt regisztrációhoz szükséges adatok közül a „tanulmány megjelölése” pontosan mire utal? Hogy a pályázó hol végezte tanulmányait vagy pedig a beadásra szánt pályamű leírását, bemutatását?

A regisztrációhoz kért „tanulmány megjelölése” a pályázó folyamatban lévő vagy már befejezett intézményi tanulmányait kérni.

Milyen nyelven lenne jobb ha leadnám a CV-met?

A regisztrációhoz kért önéletrajzot angol és magyar nyelven is elfogadja a kiíró.

A pályamű anonim vagy tartalmazhatja a videó a nevem, elérhetőségem?

A pályázat nem titkos, a pályamű tartalmazhatja az alkotó nevét. A kiíró nem szabja meg az elérhetőség feltűntetését, de javasolja annak minimális megjelenését.

Szponzor cégnevet, logót feltüntethetek-e a videóban? 

A kiíró nem korlátozza szponzor és logó feltűntetését a beadott pályaműben. A videó végén szabadon elhelyezhető.

Profi fotós, videós bevonását kérhetem-e a pályamunka elkészítéséhez, vagy teljesen saját munkának kell lennie?

A pályázó csak saját szellemi termékkel, alkotással pályázhat. E mellett a pályamű természetesen készülhet külső segítség bevonásával, de a mű szerzője a pályázó kell legyen.

A pályázaton csoportban szeretnék elindulni, ám csapatunk egyik tagja ugyan betöltötte 18. életévét azonban a BKSZC Schulek Frigyes Kéttanítási Nyelvű Építőipari Technikum, magasépítéstan kéttannyelvű osztályának tanulója.

A pályázati kiírás értelmében kizárólag olyan személy pályázhat, aki magyar és/vagy külföldi felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő tanulmányokat folytat vagy végzett. Középfokú folyamatban lévő tanulmányokat végző személy sajnos nem indulhat a pályázaton.

 

A Q&A LETÖLTÉSE