Érdeklődni szeretnék, hogy csapatban való indulás estén is kötöttség-e a megadott korhatár? A GYIK Műhelyben (Gyermek és Ifjúsági képzőművészeti Műhely) építészként, foglalkozom gyerekek (8- 12 év) téri vizuális nevelésével. Én a felső korhatár fölött vagyok. Szívesen indítanám a csoportomat a pályázaton.

Csapatban való indulás esetén is teljesíteni kell a pályázóknak a korhatárra vonatkozó feltételeket. Ezalapján sajnos nincs lehetőség a gyerekek nevezésére.

Érdeklődnék, hogy van bármi plusz információ a pályázattal kapcsolatban. Tavaly voltak választható témák.

A pályázattal kapcsolatos részletes információkat a kiírás tartalmazza, melyben a kiíró kitér a pályázók feladatára és a pályázat céljára egyaránt. A dokumentum az alábbi linkről letölthető magyar és angol nyelven:

https://bordstudio.hu/wp-content/uploads/2019/08/DECODE_palyazatikiiras_2019-1.pdf

Olyan kérdésem lenne, hogy az általam benyújtani kívánt pályázati mű, videó formátumú.  A megadott 3:00 perc kicsit szűkösnek tűnik. Lehetséges, a videó megadott hosszának a növelése? 

A kiírásban szereplő időbeni megkötés minden pályázóra egyaránt érvényes, ezért ettől sajnos nem tudunk eltekinteni. Természetesen pár másodperces eltérés nem jár kizárással.

Ha valakik csapatban indulnak, akkor lehetséges-e, hogy a csapat egyik tagja már elmúlt 35 éves?

Csapatban való indulás esetén is teljesíteni kell a pályázóknak a korhatárra vonatkozó feltételeket, tehát minden nevezőnek 18-35 év közé kell esni.

Az, aki a szűkített listára felkerül, kap külön értesítést?

A pályázat eredményének hivatalos kihirdetése az ünnepélyes díjátadón történik, november 13-án, a Faur Zsófi Galériában. A kiíró később dönt, hogy a szűkített listára került pályázókat előzetesen értesíti-e.

Szükséges-e, hogy a csapat valamennyi tagja művészeti intézményhez kötődjön? Illetve, felsőfokú művészeti intézményhez való kötődésnek számít-e, ha a pályázó oda felvételizik?

Csapatok esetében legalább egy pályázó csapattag részére kritérium, hogy megkezdett tanulmányokkal rendelkezzen a kiírásban adott területek valamelyikén. A korhatár azonban valamennyi pályázó csapattagra nézve kötelező.

Építészet kategóriában pályáztatható-e egyetemi vagy olyan munka, ami már korábban publikálva lett?

Igen, egyetemi projektek és/vagy korábban már publikált munka is benyújtható, amennyiben a kiírás feltételeinek megfelel.

A pályázatra készülő művészeti alkotások megvalósítási költségének van-e korlátja, fedezi-e a kiíró?

Mivel a művészeti alkotás koncepciójáról szóló médiafájl elegendő az érvényes pályázathoz, a megvalósított alkotás ezt csak opcionálisan kiegészítheti, de nem kötelezően benyújtandó. Annak előállítási költségére korlát nincsen, azonban az teljes mértékben az alkotót terheli, a kiírónak nem áll módjában megtéríteni.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK LETÖLTÉSE

Friss hírekért kövess minket a FACEBOOKON!