Sikeresen lezárult a DECODE pályázat és megnyílt a beérkezett pályázatokból rendezett kiállítás, mely november 15-ig még megtekinthető a budapesti Faur Zsófi Galériában.

A DECODE- The Space for ARTCHITECTURE kiállítással egybekötött díjpályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a koncepcionális alkotás jelentőségére és ezáltal az értékteremtésre. A gondolatok köré épülő alkotás jelentőségét kiemelendő született meg bennünk a DECODE gondolata. Így stúdiónk szeptember elején pályázatot írt ki fiatal alkotók számára Építészet, valamint Vizuális és alkalmazott művészet kategóriában. A pályázóknak egy saját projektjüket kellett bemutatniuk, az inspirációtól a megvalósulásig, fókuszba helyezve a koncepciót. Mindezt pedig egy legfeljebb három perc hosszúságú médiafájlban kellett prezentálniuk.

A pályázatra 35 pályamű érkezett be, 18 építész és 17 művész kategóriában. A beérkező pályaműveket neves zsűri bírálta el: Bordás Péter, a BORD Építész Stúdió alapítója és a zsűri elnöke, Dr. habil Szabó Levente, a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karáról, Dr. habil Anthony Gall Phd, az Ybl Építészmérnöki Intézetétől, Golda János Ybl-, Pro Architectura-, Príma-díjas építész, Kálmán Borbála művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora, Etentuk Inemesit, az Artlocator alapítója, kulturális menedzser, Dr. Kukla Krisztián, a Leopold Bloom Alapítvány művészeti vezetője. A bíráló bizottság a pályázatok közül kategóriánként 1-1 I. díjat és 2-2 „Ígéretes projekt” díjat osztott ki. A pályázat összdíjazása a két kategóriában, együttesen nettó 800.000Ft volt.

A nyertes pályaműveket egy kiállításon mutatjuk be, mely 2018.11.08-15 között látható a budapesti Faur Zsófi Galériában. A kiállítás egy kerekasztal beszélgetéssel zárul, ahol a zsűri tagjaival beszélgetünk az alkotói folyamatról, további kapcsolódási pontokat keresve az építészet és a képzőművészeti ágak között.

Díjnyertes projektek Építészet kategóriában:

  • INVERZ
    Alkotók: Nyeső Enikő, Kocsmár Bianka, Nagy Richárd, Schefler Edina
  • KEX
    Alkotó: Ungerhofer Dániel
  • BOGOTA
    Alkotó: Felső Boróka

Díjnyertes projektek Vizuális és alkalmazott művészet kategóriában:

  • WHAT WOULD THE HILL THINK
    Alkotó: Bolla Szilvia
  • STANDARDS
    Alkotó: Kis Judit
  • WALL UNIT
    Alkotó: Szabó Ottó