A DECODE - The Space for ARTHITECTURE egy olyan kezdeményezés, melynek feladata, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotás jelentőségére.

Legyen szó építészetről vagy a művészet bármely ágáról, az igazán felejthetetlen, átütő hatást kiváltó épületek, szobrok vagy más művészeti alkotások mögött mindig komoly koncepció áll.

A koncepcionális tervezés jelentőségét kiemelendő született meg bennünk a DECODE gondolata.  Stúdiónk 2018 őszén pályázatot írt ki fiatal alkotók számára Építészet valamint Vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában.

A pályázóknak egy saját projektjüket kellett bemutatniuk, az inspirációtól a megvalósulásig, fókuszba helyezve a koncepciót. Mindezt pedig egy legfeljebb három perc hosszúságú médiafájlban kellett prezentálniuk.

A pályázatra 35 pályamű érkezett be, 18 építész és 17 művész kategóriában. A beérkező pályaműveket neves zsűri bírálta el. A bíráló bizottság a pályázatok közül kategóriánként 1-1 első díjat és 2-2 „ígéretes projekt” díjat osztott ki. A pályázat összdíjazása a két kategóriában, együttesen nettó 800.000Ft volt.

Ezt követően a nyertes pályaművek egy kiállításon kerültek bemutatásra, mely 2018.11.08-15 között volt látható a budapesti Faur Zsófi Galériában. A kiállítás egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol a zsűri tagjaival beszélgettünk az alkotói folyamatról, további kapcsolódási pontokat keresve az építészet és a képzőművészeti ágak között.

Díjnyertes projektek Építészet kategóriában:

 • INVERZ
  Alkotók: Nyeső Enikő, Kocsmár Bianka, Nagy Richárd, Schefler Edina
 • KEX
  Alkotó: Ungerhofer Dániel
 • BOGOTA
  Alkotó: Felső Boróka

Díjnyertes projektek Vizuális és alkalmazott művészet kategóriában:

 • WHAT WOULD THE HILL THINK
  Alkotó: Bolla Szilvia
 • STANDARDS
  Alkotó: Kis Judit
 • WALL UNIT
  Alkotó: Szabó Ottó